Stage lopen bij Buitenleeft

Wil je voeding, natuur en gezondheid met elkaar verbinden omdat je ook gelooft dat je van buiten beter wordt? Dan komen wij graag in contact met jou.

Onze tuinen

Er is naast 0,8 ha groenteteelt een geneeskrachtige kruidentuin, een kleine fruittuin, een kleine boomgaard met appels en peren, compostplek en een bloementuin.

We verbouwen uiteraard op eerlijke wijze, dus zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest, omdat we onze aarde graag vruchtbaar willen houden in de toekomst.

De bodem is onze basis. Dat betekent dat wij niet alles kunnen verbouwen. Wel proberen en experimenteren wij veel.

Wat wij belangrijk vinden is dat jij bij ons de mogelijkheid krijgt om je te verder ontwikkelen in het vak en als mens.

Hierbij bepalen wij samen jouw leerdoelen mbt jouw vak en jouw eigen ontwikkeling.

Ons uitgangspunt hierbij is dat je na het eerste jaar zelfstandig een project naar keuze kunt draaien en dat je na jouw stage van 2 jaar zelfstandig een CSA kunt runnen.

Ervaringen delen

De ervaringen van de afgelopen 10 jaar met betrekking tot het opzetten van onze tuin en hoe je dat precies aanpakt delen wij graag met jou. Inhoudelijk, als het gaat over het vak tuinieren, ontwikkelen wij ons ook nog steeds. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw “kijk op de natuur” in samenhang met eerlijke landbouw. Onze ervaring is dat hoe meer mensen zich inzetten voor het beter leren kennen van de natuur, hoe groter de kans dat onze bodem gezond en vruchtbaar zal blijven.

Spreekt dit je aan? Dan maken wij graag een afspraak met je. Daarin kijken we samen of er een klik is en of wat wij doen past bij jouw persoonlijke en vakinhoudelijke leerdoelen.

Email naar info@buitenleeft.nl of bel Margriet Knospe 06-52689039