Kwekerij Buitenkweek

De toekomstbestendige kwekerij voor vaste tuinplanten

Het doel van Buitenkweek is om, in samenwerking met de natuur, vaste tuinplanten op te kweken en lokaal aan te bieden aan particulieren en bedrijven zodat meer en meer mensen toegang hebben tot natuurvriendelijke tuinplanten. Zo kunnen we zorgen voor meer biodiversiteit in onze tuinen. De planten krijgen de tijd om te groeien in een koude tunnelkas en er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. De planten worden opgekweekt in biologische potgrond en tuinaarde van Bio-Kultura.

Het assortiment bestaat uit plantensoorten die floreren in ons veranderende klimaat (met droge zomers en natte winters) en inheemse soorten. Dat zijn planten die op eigen kracht, dus zonder menselijk ingrijpen, naar Nederland zijn gekomen.

Buitenkweek is opgericht door Jolijn Leeuwenburgh. Tijdens de opleiding biologisch dynamische landbouw aan de Warmonderhof leerde zij hoe belangrijk het is om goed voor de bodem en het bodemleven te zorgen. Want een gezonde bodem is de basis van het leven op aarde.

Lees verder op Buitenkweek.com