Groene interventies

Het oudste medicijn in de wereld is onze natuur. Wij zijn immers natuur. Daarom is het voor ons logisch om natuur als interventie in te zetten om natuurlijke groei te stimuleren bij verschillende life events.
Graag staan wij voor u klaar met deze groene interventie voor werkgevers en werknemers

Wij ervaren dat de levenskracht door alles heen kan groeien net als in de natuur. Wij helpen cliënten daarom deze levenskracht te stimuleren bij gebeurtenissen zoals werkverlies, gezondheidsverlies, of andere veranderingen met als doel dat cliënten hun de persoonlijke reis duurzaam en gezond weer kunnen voortzetten.

In samenwerking met lokale werkende partner People in Place en landelijk werkende partner Cereo kunnen wij maatwerkoplossingen bieden voor vraagstukken rondom loopbaanontwikkeling, verzuimpreventie re-integratie en outplacement met of zonder natuur.
Dus Groen Lokaal, Lokaal en of Landelijk.

  1. Verbinding met jouw natuur: De natuur biedt een rustgevende en helende omgeving die mensen in staat stelt zich te verbinden met de natuurlijke wereld. Dit helpt om stress te verminderen, innerlijke rust te vinden en een gevoel van welzijn te bevorderen.
  2. Schoonheid en Inspiratie: De natuur is inspirerend en heeft schoonheid van nature. Het landschap, de seizoenen en het leven in de natuur kunnen daarom als metaforen en spiegels dienen om inzicht te krijgen in iemands zijn patronen en gedachten.
  3. Veranderingsproces: De natuur is voortdurend aan verandering onderhevig, en dit kan als een krachtig symbool dienen voor het proces van natuurlijk groei en verandering.
  4. Rust en kalmte: De natuur biedt een stille ontspannende en vredige omgeving, zonder prikkels ver weg van de drukte van het dagelijks leven en of werkomgeving. Dit helpt om uit de overlevingsstand te komen zodat de belastbaarheid weer toe kan nemen.
  5. Zintuiglijke ervaring: In de natuur worden al onze zintuigen geprikkeld. Dit helpt om het bewustzijn te vergroten en mensen weer in contact te brengen met hun lichaam en emoties.
  6. Fysieke activiteit: Het zijn in de natuur maakt actief door bij voorbeeld het werken in de tuin en of wandelen. Beweging draagt bij aan de algehele gezondheid en het welzijn van mensen.
  7. Verandering van omgeving: Soms kan een verandering van omgeving nuttig zijn om uit patronen te breken en nieuwe perspectieven te ontwikkelen. De natuur biedt deze verandering van omgeving en kan helpen bij het doorbreken van mentale blokkades.
Lees verder over Buitenwerkt